Unicredit Bank 2016
 

Comunicat din 16.05.2016
 
Informam membrii asociatiei ca incepand din data de 16.05.2016 se platesc dividendele catre actionari din profitul anului 2015.
Pentru plata acestora se completeaza un formular de solicitare, care se gaseste la orice sucursala sau agentie a Bancii Unicredit din tara.
Dividendele se incaseaza pe loc, prin plata in numerar, pentru sume pana la 10000 lei si in cont, pentru sume mai mari.
Dividendul brut pe actiune este de 2,72 lei si acesta se inmulteste cu numarul de actiuni detinute. Din total se scade procentul de 5% impozit, care se varsa direct de catre banca la stat, actionarii primind restul, adica aproximativ 2,584 lei pe actiune.
Toti actionarii care doresc informatii se pot adresa asociatiei la numarul 0720792100 sau Bancii la numarul 0800800479
.

Ec. Nicolaevici Mihail Paris

 
 
 

Comunicat din 19.04.2016
 
In legatura cu discutiile purtate de actionari la AGA din 15.04.2016, informam urmatoarele:
1. AGA a horarat distribuirea unui dividend de 2,58 lei/actiune net, din profitul obtinut pe 2015. Distribuirea dividendului se va face dupa 15.05.2016, intr-o modalitate care va fi comunicata ulterior. Vom reveni cu informatii asupra acestui aspect.
2. Cu putine zile inainte de inceperea AGA, cu intentia vadita de a sonda intentiile actionarilor, UniCredit Bank Austria, actionarul principal al UniCredit Romania, a transmis tuturor actionarilor minoritari o oferta de cumparare a actiunilor detinute de catre acestia, la pretul de 17.541 euro/actiune.
Asociatia actionarilor minoritari UniCredit Bank, califica aceasta oferta drept jignitoare la adresa actionarilor minoritari fondatori ai bancii si recomanda tuturor membrilor sa o respinga. Avand in vedere ca functionarii bancii se straduiesc sa convinga actionarii, prin orice metode, ca este preferabil ca acestia sa vanda actiunile catre actionarul majoritar, la acest pret foarte scazut, consideram necesar sa ne facem si noi cunoscuta pozitia si sa dam explicatii asupra urmatoarelor aspecte:
- li se spune actionarilor ca daca nu dau curs acestei oferte, vor ramane captivi in banca. Aceasta nu poate fi adevarat, deoarece in banca vor ramane inca multi actionari, care vor astepta o alta oferta mai buna;
- actionarii care raman in banca au posibilitatea sa primeasca si in anii urmatori dividende, pe masura ce activitatea bancii se va imbunatatii, dividende care vor asigura o recuperare mai rapida si mai deplina a investitiei facute;
- asociatia va milita si pe viitor pentru convingerea actionarului majoritar sa faca o oferta superioara celei prezente, in asa fel incat recuperarea investitiei facuta in urma cu 25 de ani sa fie cat mai deplina.
Rugam toti actionarii membrii ai asociatiei care doresc sa-si vanda actiunile sa ne informeze asupra deciziei lor, pentru ai radia din randurile asociatiei.
Asociatia cheama pe actionarii care nu vor parasi banca sa se ralieze randurilor asociatiei, astfel incat sa opunem actionarului majoritar o atitudine comuna.

Ec. Nicolaevici Mihail Paris

 
 
 

Comunicat din 25.03.2016
 
Informam actionarii ca a fost convocata Adunarea Generala a bancii pentru data de 15.04.2016, incepand cu ora 09.00, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Aula Mare, situata in Bucuresti strada Boteanu nr. 1, sector 1.
1. Adunarea Generala Ordinara va avea pe ordinea de zi aprobarea raportului de activitate al Directoratului si al Consiliului de Supraveghere, precum si situatiile financiare individuale pentru anul 2015. Banca propune urmatoarea repartizare a profitului net aferent anului 2015:
- reinvestirea a 50% din profitul net, in suma de 111.027.489 lei pentru intarirea capitalului bancii si continuarea dezvoltarii strategiei de afaceri;
- distribuirea de dividende a 50% din profitul net, in suma de 111.027.489 lei, care vor fi platite cel mai tarziu, pana la 30.06.2016
.
2. Adunarea Generala Extraordinara propune aprobarea emiterii de catre banca de obligatiuni negarantate si ipotecare.

Informam totodata actionarii ca exista zvonuri privind o iminenta oferta ce va fi facuta actionarilor minoritari care doresc sa iasa din banca. Avand in vedere si acest lucru solicitam tuturor actionarilor sa faca un efort de a fi prezenti, macar in acest an, la lucrarile Adunarii Generale, pentru a lua la cunostinta nemijlocit si a vota in cunostinta de cauza ceea ce li se propune de catre conducerea bancii.

Ec. Nicolaevici Mihail Paris