Unicredit Tiriac 2015
 

Comunicat din 23.10.2015
 
Informam membrii AAMUT ca s-a acordat termen pentru judecarea apelului, in dosarul pe care-l avem impotriva bancii, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru data de 11.11.2015. Asociatia a solicitat admiterea apelului, anularea sentintei eronate pronuntate de catre Tribunalul Bucuresti si trimiterea dosarului pentru rejudecare la Tribunalul Bucuresti.
Vom reveni cu informatii dupa data de 11.11.2015.

Nicolaevici Mihail Paris

 
 
 

Comunicat din 15.07.2015
 
1. Aducem la cunostinta actionarilor minoritari ai bancii UNICREDIT TIRIAC ca a fost convocata Adunarea Generala a Actionarilor Bancii pentru data de 30.07.2015, ora 9.00 la Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, sala Alexandru Ioan Cuza, etaj 4, situata in Bucuresti, Bld. Octavian Goga nr. 2, sector 3.
Adunarea Generala Ordinara va propune actionarilor retragerea din Consiliul de Administratie al Bancii a celor 2 membrii care il reprezentau pe domnul Tiriac si inlocuirea lor cu reprezentanti ai actionarului majoritar UNICREDIT ITALIA.
Adunarea Generala Extraordinara va propune actionarilor aprobarea modificarii denumirii bancii din UNICREDIT TIRIAC BANK in UNICREDIT BANK prin eliminarea particulei TIRIAC, precum si schimbarea corespunzatoare a emblemei bancii. Totodata se propun si unele modificari la actul constitutiv al bancii.
Avand in vedere situatia conflictuala dintre actionarii minoritari si actionarii majoritari ai bancii, consideram ca este de datoria tuturor actionarilor minoritari sa participe la Adunarea Generala pentru a se informa si a vota in concordanta cu interesele acestora.

2. Pentru cei care nu s-au informat din presa, facem cunoscut ca la inceputul lunii iunie 2015 un anunt oficial al UNICREDIT ITALIA a facut publica informatia conform careia UNICREDIT ITALIA a preluat in totalitate pachetul de 45% din actiunile UNICREDIT TIRIAC BANK detinut anterior de omul de afaceri Ion Tiriac. Banca nu a facut cunoscute informatii cu privire la pretul valoarea si alti termeni ai tranzactiei incheiate cu domnul Ion Tiriac. La finalul comunicatului banca a facut o referire scurta la faptul ca in viitor intentioneaza sa faca o oferta si celorlalti actionari minoritari ai bancii.
In acest context are loc Adunarea Generala a Actionarilor aratata la punctul 1. Avand in vedere informatiile pe care vi le aducem la cunostinta consideram ca se impune prezenta tuturor actionarilor minoritari ai bancii la A.G.A. din 30.07.2015 si la orice alta viitoare Adunare Generala care va fi convocata in viitorul apropiat.

3. Informam membrii Asociatiei Actionarilor Minoritari ca in data de 09.07.2015, deci la 7 luni si jumatate de la pronuntarea sentintei de catre Tribunalul Bucuresti,ceea ce inseamna o uriasa intarziere, ne-a fost comunicata motivarea sentintei prin care ni s-a respins actiunea. Asociatia va depune in termen legal apel pentru rejudecarea acestei cauze. Informam membrii ca, indiferent de evolutiile mai sus aratate, vom continua demersurile in justitie pana la momentul cand vom constata ca noul actionar majoritar al bancii s-a convins ca trebuie sa respecte drepturile noastre de actionari fondatori ai bancii.

Ec. Nicolaevici Mihail Paris

 
 
 

Comunicat din 18.03.2015
 
Informam membrii asociatiei ca pe 16.03.2015 s-a publicat in presa Convocatorul Adunarilor Generale Ordinara si Extraordinara ale Actionarilor, convocate pentru data de 16.04.2015, incepand cu ora 09.00, la Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, sala Alexandru Ioan Cuza, etaj 4, situata in Bucuresti, Bld. Octavian Goga nr. 2, sector 3.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor se afla aprobarea raportului auditorului financiar privind situatiile financiare consolidate pentru anul 2014, rapoartele directoratului si Consiliului de Supraveghere, precum si aprobarea propunerii de repartizare a profitului net aferent anului financiar 2014, constand in reinvestirea integrala a acestuia.

Avand in vedere situatia conflictuala dintre actionarii minoritari si actionarii majoritari ai bancii, consideram ca este de datoria tuturor actionarilor minoritari sa participe la Adunarea Generala pentru a se informa si a vota in concordanta cu interesele acestora.

Ec. Nicolaevici Mihail Paris